Look Inside

Vår ambition är att The Factory ska bli Nordens största centrum för innovation, både inom tech men även för andra typer av nyskapande företag. På våra 14 200 kvm har du allt som behövs för att ditt företag ska frodas och hittar ändå lite plats över för ett kontorstolsrace emellanåt. Den stora glasbyggnaden är strategiskt belägen i Sollentuna mellan Stockholm och Arlanda. Ett stenkast från huset hittar du Häggviks tågstation, motorväg E4 och den kommande Förbifart Stockholm.

Men The Factory är mer än en plats för företag att växa och bidra till Stockholms tekniska tillväxt. Strategiska samarbeten med Sollentuna kommun och lokalsamhället ger oss möjligheten att även bidra till stadsutbyggnad och fastighetsutveckling som kommer att gynna generationer framåt.

LÄS MER OM OMRÅDET

Om The Factory

Med en skarp start i 2019, gjorde företag som DanAds, Hackberry, Qleara, Wellstreet Group med sin accelerator som drivs av Google Developers Launchpad och andra The Factory till sitthem. Och det tog verkligen fart när det nya decenniet startade. Från Q1 2020 rör det sig runt 1000 människor i The Factory och fyller lokalerna med liv, ambition och en massa kreativ energi. Förutom mötesrum, eventlokaler och vår coworking på takvåningen, rymmer huset även restaurang, inspirerande arkitektur, mängder av annat som får kreativiteten att flöda och ett gym som öppnar snart. Ta en titt på insidan och spana in dina favoriter!

KIKA IN I THE FACTORY!

Redan innan du går in i The Factory finns det en hel del att se. Som Sveriges första byggnad med dubbelglasfasad är denna halvmåneformade jätte på 14 200 kvm ett arkitekturellt mästerverk. The Factory ligger i Sollentuna, ett stenkast från Häggvik station, E4:an och inom kort Förbifart Stockholm.

Huset byggdes år 2002 av AP fastigheter för att bli det nya ABB Business Center. Den andra hyresgästen var TDC, som senare förvärvades av Tele2.

detta FINNS I OMRÅDET

Makerzone,
an innovation workshop for children

Under 2020 kommer Sollentuna Kommun och Wellstreet att starta innovations verkstaden Makerzone på The Factory. Makerzone är en kreativ mötesplats, där alla Sollentunas studenter kan komma att utforska nya områden och utmana sig själva inom digitalt skapande, hållbarhet, entreprenörskap och problemlösning. Det som gör Makerzone unikt i Sverige är att verkstaden ligger i en byggnad tillsammans med många innovativa unga och framgångsrika företag.

Med en inkluderande kreativ miljö och erfarna pedagogiska handledare vill utbildningskontoret och Wellstreet skapa förutsättningar för att möta framtidens utmaningar inom teknik och sociala frågor. Målgruppen är Sollentunas barn, elever och ungdomar i både kommunala och fristående skolor och på lång sikt också allmänheten.

The Factory Gym