Look Inside

Vår ambition är att The Factory ska bli Nordens största centrum för innovation, både inom tech men även för andra typer av nyskapande företag. Den stora glasbyggnaden är strategiskt belägen i Sollentuna mellan Stockholm och Arlanda. Ett stenkast från huset hittar du Häggviks tågstation, motorväg E4 och den kommande Förbifart Stockholm.

Men The Factory är mer än en plats för företag att växa och bidra till Stockholms tekniska tillväxt. Strategiska samarbeten med Sollentuna kommun och lokalsamhället ger oss möjligheten att även bidra till stadsutbyggnad och fastighetsutveckling som kommer att gynna generationer framåt.

LÄS MER OM OMRÅDET

Om The Factory

Med en skarp start i 2019, gjorde företag som DanAds, Hackberry, Qleara, Wellstreet med sin accelerator som drivs av Google for Startups och andra The Factory till sitthem. Och det tog verkligen fart när det nya decenniet startade. Från Q1 2020 rör det sig runt 1000 människor i The Factory och fyller lokalerna med liv, ambition och en massa kreativ energi.

Redan innan du går in i The Factory finns det en hel del att se. Som Sveriges första byggnad med dubbelglasfasad är denna halvmåneformade jätte på 14 200 kvm ett arkitekturellt mästerverk. The Factory ligger i Sollentuna, ett stenkast från Häggvik station, E4:an och inom kort Förbifart Stockholm.

Huset byggdes år 2002 av AP fastigheter för att bli det nya ABB Business Center. Den andra hyresgästen var TDC, som senare förvärvades av Tele2.

detta FINNS I OMRÅDET

Makerzone,
en innovationsverkstad för barn

2020 startade Sollentuna Kommun och Wellstreet innovations verkstaden Makerzone på The Factory. Makerzone är en kreativ mötesplats, där alla Sollentunas studenter kan komma att utforska nya områden och utmana sig själva inom digitalt skapande, hållbarhet, entreprenörskap och problemlösning. Det som gör Makerzone unikt i Sverige är att verkstaden ligger i en byggnad tillsammans med många innovativa unga och framgångsrika företag.

Med en inkluderande kreativ miljö och erfarna pedagogiska handledare vill utbildningskontoret och Wellstreet skapa förutsättningar för att möta framtidens utmaningar inom teknik och sociala frågor. Målgruppen är Sollentunas barn, elever och ungdomar i både kommunala och fristående skolor och på lång sikt också allmänheten.

The Factory Gym

Sommaren 2020 öppnade vi vårt alldeles egna The Factory Gym. Detta gym byggde vi främst för att göra det enklare för våra hyresgäster att träna och vara mer hälsosamma utan att slösa tid på pendlandet. Men också, att kunna ha roligt tillsammans med kollegorna, för vem älskar inte ett svettigt pass?

Gymmet är utrustat med:

  • Konditionsmaskiner
  • Styrkemaskiner
  • Fria vikter
  • Yta för funktionell träning

Öppettider: Måndag till Lördag, från 06:00 till 20:00

Har du några frågor? Släng iväg ett mail till gym@factorysthlm.com.

Vi hoppas att du är lika exalterad över detta som vi är! Ses där!